Zo verwijder je jeYahoo-account 2016-10-12T09:16:00

Review: Foscam R4

Amazon Music Unlimited wil concurreren met Spotify

Zo verwijder je jeYahoo-account

Zo verwijder je jeYahoo-account

Yahoo heeft een flinke achterdeur gebouwd in zijn emailprogramma, zodat inlichtingendiensten als de NSA en de FBI makkelijker door je berichten konden snuffelen. Geen prettige gedachte, een eentje waardoor wij onze mailaccount graag verwijderen. We laten je in dit artikel zien hoe je je Yahoo-account moet verwijderen.

Backups maken

Het is slim om eerst je gegevens te backuppen vóór je ze verwijdert. Je wilt misschien je email, agenda en contacten in een ander mailprogramma importeren.

Email

Let op: Op 10 oktober heeft Yahoo de mogelijkheid om emails automatisch door te sturen naar een ander adres uitgeschakeld.

Yahoo heeft helaas weinig opties om emails te backuppen. Zo kun je je mails niet exporteren als bestand.

Als je je emails nu nog wil backuppen, kun je dat het beste doen in een alternatief mailprogramma zoals Mozilla Thunderbird. Als je daar je emails importeert als POP3, dan blijft je Postvak IN in Thunderbird staan, ook nadat je je account hebt verwijderd.

Je kunt helaas niet je Verzonden Items of je submappen exporteren - of je moet alle emails die je nodig hebt handmatig doorsturen naar een extern mailadres.

 

Contacten backuppen

Als je je contacten synchroniseert met Yahoo, dan kun je die ook backuppen om ze ergens anders te gebruiken. Je doet dat door in je mailbox bovenin naar je 'Contacten' te gaan, en daar onder het menu 'Acties' te kiezen voor 'Exporteren'.
Je krijgt nu een pop te zien waarin je kunt aangeven in welk formaat je wil backuppen. Als je het niet zeker weet, kun je er natuurlijk ook voor zorgen dat je in backup van ieder formaat hebt.

 

 

Agenda backuppen

Je agenda backuppen is niet moeilijk. Ga daarvoor naar 'Agenda', en klik in de lijst links op de agenda die je wilt backuppen. Als je met meerdere agenda's werkt en die allemaal wil backuppen, moet je meerdere backups maken.

Klik op het pijltje rechts, en daaronder op 'Exporteren'. Je downloadt je agenda als .ics-bestand, het standaard formaat dat bij meerdere agendaprogramma's wordt gebruikt.

 

 

Flickr

Fotodienst Flickr is van Yahoo, en afhankelijk van je instellingen kun je ook toegang tot je Flickr-account kwijtraken als je Yahoo verwijdert.

Helaas heeft Flickr geen ingebouwde backup-functie, maar je kunt gebruik maken van externe programma's om je foto's te downloaden als backup. Eén daarvan is Bulkr.

Om je Flickr-account te verwijderen, ga je (nadat je bent ingelogd) naar www.flickr.com/account, en klik je onderaan op 'Delete your Flickr account'.

 

 

Je account verwijderen

Goed, het is tijd om je account definitief te verwijderen. Dat doe je door naar deze site te gaan:

https://edit.yahoo.com/config/delete_user

Je komt hier op de pagina terecht waar je je account definitief kan verwijderen. Er staat nog wat informatie over wat er gebeurt als je je account verwijdert en hoe lang het duurt voordat dat is doorgevoerd.

Vul hier je wachtwoord nog een keer in ter controle, en daaronder de CAPTCHA. Klik daarna op 'Yes - Terminate this account'.Let op: Als je hier op 'Yes' klikt, wordt je account definitief verwijderd.

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord