Zo werkt de Jouw telefoon-app in Windows 10 2018-10-05T10:06:00

Surface Pro 6 en Surface Laptop 2 onthuld

Archos Access 57: Smartphone voor 80 euro

Zo werkt de Jouw telefoon-app in Windows 10

Zo werkt de Jouw telefoon-app in Windows 10

Met de Jouw telefoon-app voor Android-smartphones zet je heel eenvoudig foto's vanaf je telefoon over op je Windows 10-pc. Dat werkt door middel van een koppeling tussen beide apparaten. In dit artikel vertellen we je over de mogelijkheden en hoe je een en ander opzet.

Jouw telefoon maakt standaard onderdeel uit van de oktober-update van Windows 10. Is die nog niet geïnstalleerd maar wil je deze functie toch proberen, dan kun je de software ook handmatig downloaden in de Microsoft Store

Jouw telefoon installeren

Start het programma en klik bij het welkomstscherm op Aan de slag. Meld je daarna aan met je Microsoft-account en klik op Telefoon koppelen. Voer in het volgende venster je mobiele nummer in. Let op: zonder de 0, want +31 staat er al voor. 

Je krijgt nu een sms'je binnen op je smartphone met daarin een link. Tik daarop om uit te komen bij de Play Store, waar je de Begeleidende app voor Jouw telefoon kunt downloaden en installeren.

Open de app en log in met je Microsoft-account, gevolgd door Doorgaan. De app vraagt je nu verschillende machtigingen te verlenen, waaronder toegang tot je adresboek (voor de sms-functie) en galerij. Klik tot slot op Gereed.

De Jouw telefoon-software in Windows 10 wacht nu op verbinding. Op je telefoon krijg je een pushmelding, tik hier op Toestaan. Vervolgens zie je al je recente foto's - dus niet je volledige galerij' van je mobiel terug op de pc. 

Foto's van smartphone naar pc overzetten

Vanuit dit venster sleep je ze simpelweg naar een map of je bureaublad. Of zelfs in een Word-document of PowerPoint-presentatie, bijvoorbeeld. Je kunt ook kiezen voor de rechtermuisknop en dan Kopiëren, om het vervolgens in Windows te plakken.

Links zie je nog een optie: Berichten (preview). Hier vind je recente sms'jes terug en kun je antwoorden via je pc. Dat werkt zoals verwacht, maar sms'jes zijn niet meer zo van deze tijd. Er is geen ondersteuning voor o.a. WhatsApp of Facebook Messenger.

Ben je klaar? Tik dan op je telefoon Verbinding verbreken


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord