Zo wordt uw dvd-speler regiovrij 2013-11-04T17:03:36

Ouderlijk toezicht instellen onder Vista

Bestuur Windows eens zonder muis

Zo wordt uw dvd-speler regiovrij

Zo wordt uw dvd-speler regiovrij

De kans bestaat dat uw dvd-speler dvd's van buiten Europa niet kan afspelen. Dit 'slot'is te verbreken! Filmmaatschappijen hebben het fenomeen 'regiocode' uitgevonden om strak de hand te houden in de verschijningsdata van films in bepaalde gebieden en landen in de wereld.

De kans bestaat dat uw dvd-speler dvd's van buiten Europa niet kan afspelen. Dit 'slot'is te verbreken! Filmmaatschappijen hebben het fenomeen 'regiocode' uitgevonden om strak de hand te houden in de verschijningsdata van films in bepaalde gebieden en landen in de wereld. Ze willen zo voorkomen dat die slimme potentiële klant de dvd alvast bestelt in een land waar de bewuste film inmiddels al goedkoop in de opruiming ligt. Veel dvd-spelers zijn voorzien van zo'n regioslot. Gelukkig is daar iets aan te doen. Wel loopt u het risico de garantie van uw speler kwijt te raken.En daarvoor bent natuurlijk alleen u verantwoordelijk.

Stap 1

[afbeelding0]U moet eerst uitzoeken welke versie van speler en firmware (besturingssoftware van het computertje in de dvdspeler zelf ) u bezit. Windows zelf geeft hierover niet voldoende informatie en u hebt dan ook een speciaal programmaatje nodig om deze informatie te achterhalen. Wij kozen voor Disc Info, dat we downloaden vanaf deze pagina. Unzip het gedownloade bestand naar een map op uw harde schijf en dubbelklik in deze map op DISCInfo.exe. Schrijf vervolgens de gegevens die u te zien krijgt even op, deze zijn nodig in de volgende stap..

Stap2

[afbeelding0]Nu u de versie kent van het firmwareprogramma is het tijd om uit te zoeken welke stappen nodig zijn om de regiobeveiliging te verwijderen. Een goed startpunt is The Firmware Page. U vindt hier informatie over vrijwel elke dvd-drive. Klik op de link Download firmware in het menu aan de linkerkant en zoek uw merk en type speler (die informatie hebt u verkregen in Stap 1)..

Stap 3

[afbeelding0]Voor het installeren van firmware in de speler gebruikt u een zogeheten flashprogramma (dit proces heet ook wel flashen). De links op The Firmware Page leiden u naar de update-pagina van de fabrikant van uw drive. Voor de speler in ons voorbeeld heet het flashprogramma Sfdnwin.exe. Via de link op de pagina The Firmware Page kunnen we in dit geval het bestand rechtstreeks downloaden..

Stap 4

[afbeelding0]Met het flashprogramma alleen bent u er niet, u hebt ook verse firmware nodig.Kijk daarvoor in de bij uw drive behorende tabel op The Firmware Page Download onder de noemer 'Patched'firmware. Vaak wordt u na het aanklikken van de link naar een andere pagina geleid waar u opnieuw uw drivemerk- en type moet zoeken. Download vervolgens de nieuwe firmware met het hoogste versienummer. Unzip dit bestand naar een map op uw harde schijf. Start nu het flash-programma en open het firmwarebestand dat u hebt gedownload (die bestanden eindigen meestal op .bin). In de meeste flashsoftware vindt u vervolgens een knop om de nieuwe firmware naar de speler te kopiëren. Als het kopieerproces voltooid is, dient u de computer opnieuw te starten..

Stap 5

[afbeelding0]Uw speler is na de herstart regiovrij. Nu moet alleen de regiobeveiliging in Windows zélf en de dvd-afspeelsoftware nog omzeild worden. Dat gaat het makkelijkst met het programma DVD Genie, te downloaden vanaf deze pagina. Dubbelklik op het binnengehaalde bestand om het programma te installeren..

Stap 6

[afbeelding0]Start DVD Genie vanuit het menu Start en selecteer in het hoofdvenster het tabblad met de naam van uw dvd-afspeelsoftware. In ons voorbeeld is dat PowerDVD. U kunt nu de regio instellen die bij de door u in Verweggistan gekochte dvd behoort, waarbij geldt dat u nu ongelimiteerd van regio kunt wisselen. Mocht Windows zélf commentaar geven op uw wat al te enthousiaste regiowisselgedrag, dan kunt u dat probleem oplossen door op het tabblad Windows te klikken. Klik hier op de knop Erase om de regiocode uit het Windows-register te verwijderen. Maak altijd eerst een backup van het register alvorens er wijzigingen in aan te brengen. Klik daarvoor in het menu Start op Uitvoeren en typ - zonder aanhalingstekens - de opdracht 'regedit'. In het venster dat u dan ziet klikt u in het menu Bestand op Exporteren. Sla het registerbestand voor noodgevallen vervolgens op in een later nog eens terug te vinden map op uw harde schijf.

Nog makkelijker

[afbeelding0]In sommige gevallen is helemaal geen nieuwe firmware nodig om uw dvd-speler regiovrij te maken, maar kunt u het af met een programma! Als voor uw speler zo'n programma bestaat, komt u het vanzelf tegen bij de vermelding van uw speler op The Firmware Page. Vaak is het een kwestie van dit programma downloaden, unzippen en op het tevoorschijn gekomen bestand dubbelklikken. Een druk op een knop Disable (uitschakelen) is dan voldoende om de regiocode uit te schakelen. Ook nu geldt dat u na deze actie nog steeds DVD Genie moet gebruiken om de beveiliging van Windows en de afspeelsoftware te omzeilen.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord